dissabte, de març 20, 2010

Coca de forner de sucre, anís (i pinyons)

Ras i curt: no m'agrada cuinar.
M'agradaria que m'agradés, però no és així. Em meravella la gent que, com l'A., busca receptes per posar en pràctica, o el meu pare, que amb els 4 ingredients que troba al rebost, et fa un menjar per llepar-se'n els bigotis.

Jo sóc incapaç de sortir de la verdureta bullida i el tall a la planxa, i no trobo cap plaer en cuinar-ho.

Amb tot, he descobert un tema culinari que m'apassiona: els postres.
Vaig començar transformant la típica i tòpica coca de iogurt en un pastís d'aniversari de sara i trufa i poc a poc he anat afegint d'altres varietats.
Ara mateix, un plat em té fascinada: la coca de forner amb sucre, anís i pinyons.

És senzillísima de fer, i el resultat és exquisit. A més, si compares el què et costa a tu fer-la (sumant el preu dels ingredients i el del consum elèctric) et surt mooooooolt més econòmic que comprar-la a la fleca. Un dia haurem de parlar com arriben a ser de cares coques i similars a les fleques.

Us deixo el llistat d'ingredients i les instruccions per a si algú de vosaltres s'anima. Veureu que són un xic diferents del vídeo de Cuines que, si me'n surto, us adjunto.

Així és tal i com jo la faig:

Ingredients per a una coca mitjana:
-250 gr farina força
-5 gr sal
-140 ml aigua
-13 gr oli
-5 gr llevat fresc
-sucre
-anís
-pinyons

Instruccions:
-Posem tots els ingredients a l'amassadora -o ho amassem manualment- afegint-hi l'aigua poc a poc i ho amassem durant 12 minuts.
-Ho deixem reposar 45 minuts-1hora, en un bol tapat amb un drap en un lloc resguardat de corrents d'aire.
-Li donem forma de barrot (veieu el vídeo del programa cuines que us enllaço)
-Ho deixem reposar damunt una safata tapada amb un drap fins que dobli el volum (en el meu cas, 1h30min)
-Ho aplanem donat-li forma de coques (de nou, mireu-vos el vídeo que ho explica d'allò més bé), hi afegim l'oli i ho deixem reposar 1/2 horeta més.
-Pre-escalfem el forn a 250º , escampem el sucre i els pinyons (jo no n'hi poso, perquè a l'A i a mi no ens agraden) damunt la coca i cap a coure!
-Ho coem a la mateixa temperatura i amb escalfor a dalt i a baix durant uns 10 minuts o fins que veiem que el sucre ha caramaletizat.
-Tan bon punt ho traiem del forn, hi afegim un rajolí d'anís.

Apali, bon profit!

9 comentaris:

Assumpta ha dit...

Uhmmmmmm què bona!!... jo me la menjaré directament :-)))

No sé ni què és això del llevat fresc jiji... del "Royal" no passo!!

Eva Flores ha dit...

gràcies pel teu comentari al meu bloc.
la coca ha de ser boníssima!
a mi m'agrada cuinar, però fer pa molt més!
pt!

Jobove - Reus ha dit...

dono una ullada al teu blog
salutacions des de Reus

Una mamá (contra) corriente ha dit...

¡Tiene una pinta excelente!.

Pep ... però posa-li Angu, també ha dit...

Però també es pot fer sense pinyons ... pels justos de cor ... i arrítmics també ... i pobres al·lèrgics als fruits secs ... ostia! és que tinc de tot, tu!!!

Petonets

Assumpta ha dit...

Hola!! :-))

Pots trobar el llibre per la teva mare a la Claret ;-) És de la seva editorial, allí segur que el tenen :-))

Ja em diràs si li ha agradat! ;-)

zel ha dit...

Només petons, molts petons, més petons...
A casa. la llum va tornar el dijous al vespre i va tornar a marxar...

Clint ha dit...

torno per presentar una queixa formal...sense pinyons? on es vist això!!! ;)

Joana ha dit...

I a mi que els dolços no em surten bé :( o no tinc paciència o se'm cremen o...
Jo faig primers i segons plats i m'encanta!
Petons Mafalda!!!