
M'agradaria que m'agradés, però no és així. Em meravella la gent que, com l'A., busca receptes per posar en pràctica, o el meu pare, que amb els 4 ingredients que troba al rebost, et fa un menjar per llepar-se'n els bigotis.
Jo sóc incapaç de sortir de la verdureta bullida i el tall a la planxa, i no trobo cap plaer en cuinar-ho.
Amb tot, he descobert un tema culinari que m'apassiona: els postres.
Vaig començar transformant la típica i tòpica coca de iogurt en un pastís d'aniversari de sara i trufa i poc a poc he anat afegint d'altres varietats.
Ara mateix, un plat em té fascinada: la coca de forner amb sucre, anís i pinyons.
És senzillísima de fer, i el resultat és exquisit. A més, si compares el què et costa a tu fer-la (sumant el preu dels ingredients i el del consum elèctric) et surt mooooooolt més econòmic que comprar-la a la fleca. Un dia haurem de parlar com arriben a ser de cares coques i similars a les fleques.
Us deixo el llistat d'ingredients i les instruccions per a si algú de vosaltres s'anima. Veureu que són un xic diferents del vídeo de Cuines que, si me'n surto, us adjunto.
Jo sóc incapaç de sortir de la verdureta bullida i el tall a la planxa, i no trobo cap plaer en cuinar-ho.
Amb tot, he descobert un tema culinari que m'apassiona: els postres.
Vaig començar transformant la típica i tòpica coca de iogurt en un pastís d'aniversari de sara i trufa i poc a poc he anat afegint d'altres varietats.
Ara mateix, un plat em té fascinada: la coca de forner amb sucre, anís i pinyons.
És senzillísima de fer, i el resultat és exquisit. A més, si compares el què et costa a tu fer-la (sumant el preu dels ingredients i el del consum elèctric) et surt mooooooolt més econòmic que comprar-la a la fleca. Un dia haurem de parlar com arriben a ser de cares coques i similars a les fleques.
Us deixo el llistat d'ingredients i les instruccions per a si algú de vosaltres s'anima. Veureu que són un xic diferents del vídeo de Cuines que, si me'n surto, us adjunto.
Així és tal i com jo la faig:
Ingredients per a una coca mitjana:
-250 gr farina força
-5 gr sal
-140 ml aigua
-13 gr oli
-5 gr llevat fresc
-sucre
-anís
-pinyons
Instruccions:
-Posem tots els ingredients a l'amassadora -o ho amassem manualment- afegint-hi l'aigua poc a poc i ho amassem durant 12 minuts.
-Ho deixem reposar 45 minuts-1hora, en un bol tapat amb un drap en un lloc resguardat de corrents d'aire.
-Li donem forma de barrot (veieu el vídeo del programa cuines que us enllaço)
-Ho deixem reposar damunt una safata tapada amb un drap fins que dobli el volum (en el meu cas, 1h30min)
-Ho aplanem donat-li forma de coques (de nou, mireu-vos el vídeo que ho explica d'allò més bé), hi afegim l'oli i ho deixem reposar 1/2 horeta més.
-Pre-escalfem el forn a 250º , escampem el sucre i els pinyons (jo no n'hi poso, perquè a l'A i a mi no ens agraden) damunt la coca i cap a coure!
-Ho coem a la mateixa temperatura i amb escalfor a dalt i a baix durant uns 10 minuts o fins que veiem que el sucre ha caramaletizat.
-Tan bon punt ho traiem del forn, hi afegim un rajolí d'anís.
-Ho deixem reposar 45 minuts-1hora, en un bol tapat amb un drap en un lloc resguardat de corrents d'aire.
-Li donem forma de barrot (veieu el vídeo del programa cuines que us enllaço)
-Ho deixem reposar damunt una safata tapada amb un drap fins que dobli el volum (en el meu cas, 1h30min)
-Ho aplanem donat-li forma de coques (de nou, mireu-vos el vídeo que ho explica d'allò més bé), hi afegim l'oli i ho deixem reposar 1/2 horeta més.
-Pre-escalfem el forn a 250º , escampem el sucre i els pinyons (jo no n'hi poso, perquè a l'A i a mi no ens agraden) damunt la coca i cap a coure!
-Ho coem a la mateixa temperatura i amb escalfor a dalt i a baix durant uns 10 minuts o fins que veiem que el sucre ha caramaletizat.
-Tan bon punt ho traiem del forn, hi afegim un rajolí d'anís.
Apali, bon profit!
9 comentaris:
Uhmmmmmm què bona!!... jo me la menjaré directament :-)))
No sé ni què és això del llevat fresc jiji... del "Royal" no passo!!
gràcies pel teu comentari al meu bloc.
la coca ha de ser boníssima!
a mi m'agrada cuinar, però fer pa molt més!
pt!
dono una ullada al teu blog
salutacions des de Reus
¡Tiene una pinta excelente!.
Però també es pot fer sense pinyons ... pels justos de cor ... i arrítmics també ... i pobres al·lèrgics als fruits secs ... ostia! és que tinc de tot, tu!!!
Petonets
Hola!! :-))
Pots trobar el llibre per la teva mare a la Claret ;-) És de la seva editorial, allí segur que el tenen :-))
Ja em diràs si li ha agradat! ;-)
Només petons, molts petons, més petons...
A casa. la llum va tornar el dijous al vespre i va tornar a marxar...
torno per presentar una queixa formal...sense pinyons? on es vist això!!! ;)
I a mi que els dolços no em surten bé :( o no tinc paciència o se'm cremen o...
Jo faig primers i segons plats i m'encanta!
Petons Mafalda!!!
Publica un comentari a l'entrada