dijous, de febrer 14, 2008

Dret a rèplica


No sabia ni com començar aquest post.
Fa dies que, arran de la vaga de mestres d'avui, escolto i llegeixo com es diuen autèntiques barbaritats amb total impunitat.
Sóc una persona que creu en el diàleg, en la discussió entesa com a confrontació d'arguments oposats. Però sempre, SEMPRE, des del respecte.
I si alguna cosa ha estat absent de qualsevol "debat" aquests dies, ha estat el respecte.
Per tal d'expressar el desacord amb els vaguistes (entre els quals m'hi compto) se'ns ha titllat d'analfabets, apoltronats, vividors, mal formats, incompetents, i un llarguíssim etcètera que m'encén i m'indigna només recordar-ho.
No parlaré del col·lectiu en general (tot i que amb els anys i les escoles que porto a l'esquena, he conegut força-molts mestres).
Parlaré de mi mateixa, responent a aquestes ofenses:
  1. Cada setmana dedico vàries hores a fomentar als alumnes la comprensió lectora. Valoro molt la importància de comprendre allò que es llegeix. Si parlo de les bases de la llei, és perquè me les he llegit.
  2. No he parat de formar-me des que vaig acabar la carrera. Cada any faig un mínim de 3 cursos de formació permanent.
  3. El meu horari no s'acaba a l'escola. A casa, preparo els exercicis que faran els alumnes, preparo material de suport i corregeixo.
  4. Cada any, en un moment o altre, s'avalua la feina dels mestres per Inspectors d'Educació. Ho considero just i necessari. Ara, si els meus resultats són positius, no tolero que se'm titlli d'incompetent.
  5. Treballo a l'escola pública i ho havia fet anteriorment a la concertada. La democràcia i llibertat de càtedra, la diversitat pedagògica, les possibilitats de participació que hi ha a la pública no estan presents a la concertada.
L'escola pública és un bé molt preuat i cal lluitar per no perdre'l. Hi haurà qui pensarà que la vaga no és el camí, però us asseguro que el que recull les bases de la nova llei, segur que NO l'és.

7 comentaris:

Clint ha dit...

Independentment de estar a favor o en contra de la vaga, els responsables de promoure-la haurien d'haver explicat molt millor els motius, els inputs rebuts depenen molt de on/qui els diu per pensar una cosa o una altra.

Ara jo crec que amb fer oposicions no esta tot solucionat. Tots els mestres que has conegut fan tots aquests cursos que fas tu, o preparen bé les classes a casa?

Com a pare em preocupa no què passa amb els mestres competents si no amb els que no ho son tant, amb els que no s'han adaptat als canvis per els motius que siguin, unes oposicions fa x anys encara els autoritzen a ser competents?

Ara, és evident que davant la generalització dins el colectiu hi hagi mala maror...tot i que una mica és l'imatge que s'ha donat sigui real o esviaxada per els medis.

mossèn ha dit...

es podria haver fet pont, no ??? ... salut

ÀnimaAlada ha dit...

Clint, tots aquests cursos i més! dediquem hores a casa a la nostra feina, i no és un retret, creu-me, estimem la nostra professió però no es just fer recaure tot el pes sobre les nostres espatlles com s'està fent. Quan cada any s'estan canviant normatives que ens fan anar de bòlit a nivell burocràtic, això sí, normatives fetes per "experts" que no trepitgen les aules des que eren infants, i de ben segur que des d'aleshores ha plogut molt. Canvis que no han afavorit a uns millors resultats, que no deixa de ser el que ells busquen per les seves estadístiques.
I on és aquell 6% que van prometre en el pacte d'educació? Potser el que els costa entendre és que nosaltres ens queixem per la millora de l'escola pública i no per les nostres butxaques? Potser és que hi ha gent que encara té ideals.
Us heu parat mai a pensar que passaria si les escoles privades i concertades tanquessin? no us enganyeu, el Departament no es podria fer càrrec de l'educació de tots els nens que quedarien fora, perquè les inversions són mínimes. D'alguna manera, resulta necessària per a ells la permanència d'aquests centres de titularitat privada. I permeteu-me que digui que privada no és sinònim de que es treballi més i millor, molts docents públics hem treballat anteriorment en centres privats, i ho coneixem prou bé.
I tant que els agrada comparar, o comparar també amb altres països... poseu-vos a mirar els recursos dels estats amb qui som comparats. Perquè desgràciadament resulta incomparable.

Mikel ha dit...

no puc opinar per que no conec prou be el tema , pero es cer que com diu en Clint el motiu de la vaga no ha acabat d´arribar prou be a la gent que no sabem de que va el tema.

zel ha dit...

Jo, Mafalda, ja saps que sóc el barrufet rondinaire de la secció. I no pas per generalitzar, sinó perquè com diu el clint, hi ha molt bona gent, però hi ha molt cara dura, i molt apoltronadet PERTOT ARREU. I si s'ha de fer neteja, que en facin, jo no m'amoïno, ni tu tampoc, però n'hi ha que tenen el cul molt petit, t'ho juro, perquè en conec.

No ens podem enganyar pensant que els uns valen, i els altres no, No ens podem enganyar pensant que unes opos garanteixen qualitat. Jo en vaig fer un cop, i no hi vaig tornar per emprenyada de la marranada que em van fer, i el meu projecte, era excel.lent, i van tenir la barra de dir-m'ho.

No pot ser que un sector de mestres es cusin el cul de formació permanent, i d'altre no hagin trepitjat una altra cosa que els rajols del passadís, per anar de classe a la sala de profes, que arribin a l'hora que vulguin i marxin quan els doni la gana, i, perquè no, posats en terreny personal, que tinguin un noi com el meu fill, pendent de certificar com a NEE després de tres cursos, perquè malgrat tenir ratios de 14/16 per aula, els fan nosa segons quins nois.

La gran diferència amb d'altres països, no és la inversió, i ho sabeu, que als centres ha arribat el llibret del darrer PISA, el greu és la taxa d'alumnat que no acaba secundària OBLIGATÒRIA, ELS DOBLEM MÉS D'UN 30%.
Alguna cosa no deu anar prou bé, no? No crec que tots sigem guais i perfectes i els nostres nois i noies uns pocavergonyes de cap a peus.

En fi, que ja n'anirem parlant!

L'important és, com et trobes? Una superabraçada!!!!!

Charlie ha dit...

Amén!

Unknown ha dit...

Només dues puntualitzacions: parles de llei quan només és una proposta. No seré jo qui defensi el conseller, però ha posat un e-mail a disposició perquè qui vulgui hi envii propostes. Ja m'agradaria saber quanta gent l'ha fet servir. Punt dos, jo treballo en una concertada i tinc tota la llibertat necessària, no es pot generalitzar.
Crec que aquesta vaga la tenien guardada els sindicats des de l'aplicació de la sisena hora. En aquell moment no hauria quedat bé fer-la perquè implicava l'entrada de molta gent nova. Aram a la mínima, han tret el santcristo gros.