divendres, de novembre 23, 2007

El debat de l'Àgora


Ahir tocava debat sobre educació a l'Àgora. Com a part implicada, no me'l vaig voler perdre tot i el meu més que nefast estat físic.

Tot i dir-se algunes veritats plenes de sentit, vaig haver d'escoltar, indignada, autèntiques animalades.

Segurament, ens n'hauríem estalviat unes quantes si, enlloc de grans pensadors, representants sindicals que no han vist una aula fa segles, etc., haguéssim convidat a uns quants mestres.
Però es veu que "
això no toca", com deia en Pujol.

La representant sindical, per exemple, va confondre el debat sobre l'educació amb el debat sobre pública o concertada, la qual cosa ja agrada al Departament, ja que, mentre ens "barallem" els mestres d'una i altra escola, no indaguem les causes reals ni demanem comptes a l'administració per una llei del tot fora de lloc.

El problema de l'educació és un problema greu i no es soluciona instaurant polítiques mercantilistes a l'escola pública.

On s'és vist que la direcció de torn a l'escola pugui escollir quins mestres hi treballaran? No fomenta l'amiguisme, això?

I, a sobre, el Departament deixa anar que aquesta llei no és negociable!

Tinc la impressió que tots plegats hem perdut el nord. O potser no. Potser l'administració només està seguint el criteri que el va portar a vendre's l'ICS.


De debò volem un país amb una sanitat i una educació sense gestió pública?

5 comentaris:

zel ha dit...

Hola preciosa, primer de tot mai mai mai, parlaré malament dels mestres en particular, ni de les baixes en particular ni de les coses com vagoa i maleantes que em dius.
El meu reclam va ser l'actitud proteccionista i sense cap ni un planteig de dir, bé, també els mestres, globalment, en fem de grosses, a la pública, a la privada, a tot arreu, inclosos els univesitaris, vull dir la docència en general. Perquè nosaltres no ens hem de plantejar res? Qui ens ha donat el que ella suposava que teníem, immunitat? Ho va dir vàries vegades, "ja ho fem, ja ho fem, " i en aquest planteig proteccionista i gremial no hi estic d'acord i penso que som tots qui ens hem de plantejar com ho fem. Ja ho sé que hi ha gent molt fotuda, coi, però generalitzar el que nosaltres fem el que hem de fer i són tots els altres els qui s'equivoquen, no pot ser. Ara vaig a fer una rectificació, no vull que ningú cregui que em queixo només de la pública, em queixo del cos docent en general, i saps que hi ha molta neteja a fer, potser jo la primera. Petons i en seguim parlant.

mossèn ha dit...

curiós ... salut

rosa ha dit...

tens tota la raó...perquè a tots els ambulatoris, metges i administració mai van lligats?

Mikel ha dit...

el que esta clar es que el sistema ctual no funciona.

Denea ha dit...

és una estrategia. Centrar el "debat educatiu" cap a on interessa, deixant a un costat la realitat que no interessa tractar. Fa que poques persones s'adonin del que realment passa ve a ser allò de "controlar el rebaño" xD. Els polítics se les saben totes!!
m'anire passant per aquí! ^_^ fins aviat!