diumenge, de desembre 03, 2006

El meu raconet

En una cantonada del menjador, ocupant poc més de tres metres quadrats (d'aquí l'ús del diminutiu) hi he instal·lat el meu raconet. Hi tinc el mini-escriptori vermell de l'Ikea, un ordinador vell amb pantalla plana -d'altra banda no hi cabria- i un munt de llibres, apunts, fitxes per corregir,...

N'estic ben enamorada. Cada dia, ja sigui per una cosa o altra, m'hi amago una estona i em sento la reina del món. Allà mano jo. L'ordre -o desordre- que hi regna, la llum, la decoració,... depèn única i exclusivament de mi.

No em considero una persona possessiva o amb ànsies d'imposició, però la possibilitat de tenir el meu espai propi m'encanta. I estic segura que molts de vosaltres també teniu el vostre "oasis particular", aquell espai del pis on, no saps ben bé perquè, et sents amo i senyor de tot el que s'hi fa.

I aquesta mena de norma no escrita sembla haver-se extès als altres membres de la casa, que abans d'interrompre allò que estic fent s'esperen a què acabi i tot. Com si les normes que governen aquell espai fossin diferents de les de la cuina o l'habitació, per posar-ne dos exemples. Misteri!